Segíthet adatot spórolni videózáskor a Chrome

mobilozás szájmaszk videohívás videochat
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Kényszeríteni próbálhatja majd az SD-videók lejátszását.
Vágólapra másolva!

Mindenki a jó minőségű netes videókat preferálja, azonban ezek rengeteg adatforgalmat generálnak a nagy méretük miatt, így a limitált mobilnetes kapcsolattal, vagy nagyon rossz átviteli sebességű nettel rendelkezők számára nem ideálisak.

A kép csak illusztráció Forrás: Anna Shvets / Pexels

A jelek szerint a Google Chrome hamarosan kap majd egy opcionálisan aktiválható funkciót a probléma megoldására, a fejlesztői Canary változatában a napokban megjelent a „Lite Videos" aktiválásának lehetősége. Ez úgy működik, hogy a Chrome nagyon lassú netkapcsolatot szimulál a videót kiszolgáló webhely felé, ezt érzékelve pedig annak az automatikus minőségállítója kisebb felbontású, alacsonyabb bitrátájú mozgóképet fog küldeni a felhasználónak.

Az adaptív minőségállítást eredetileg arra találták ki, hogy a kis átviteli sebességű netkapcsolattal rendelkezők is pufferelési akadozás nélkül tudják nézni a videókat.

A Chrome újdonsága Mac, Windows, Linux, ChromeOS és Android rendszereken is elérhető lesz, persze a többség számára mobileszközökön bizonyulhat majd hasznosnak. Ha minden jól megy, akkor pár hónapon belül általánosan elérhetővé válhat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!