A WeChat amerikai betiltásával hatalmas mértékben visszaeshetnek az iPhone-eladások

Vágólapra másolva!
Egy neves elemző szerint 30 százalékot is zuhanhatnak az iPhone-eladások a döntés hatására.
Vágólapra másolva!

Donald Trump az elmúlt héten írta alá azt az elnöki rendeletet, amelyben szeptember 15-ig ad haladékot a kínai ByteDance és Tencent cégeknek, hogy egy nagy, amerikai vállalatnak adják el a TikTok és a WeChat alkalmazásukat, azzal a kitéllel, hogy a vételár nagyobb része az amerikai pénzügyminisztériumot illeti. Ellenkező esetben mindkét appot betiltja Amerikában.

Forrás: gadgetmatch

Az ügynek sok fejleménye van azóta, az egyik, hogy a neves elemző, Ming-Chi Kuo szerint a döntés hatalmas mértékben visszavetheti az Apple iPhone-eladásait. A legrosszabb esetben állítólag 30 százalékkal zuhannak meg az Apple mobileladásai, ha a WeChat kikerül az App Store-ból.

Ennek az oka, hogy a kínai felhasználók többsége kommunikációra, fizetésre, kereskedelemre, közösségi tevékenységekre, hírolvasásra is használja a WeChatet, enélkül pedig az iPhone-t már nem vennék meg a kínai piacon. Az elemző szerint ha az iPhone-eladások visszaesnek, az a kiegészítőket is lerántja, így 15-25 százalékkal eshet az AirPods, az iPad, az Apple Watch, sőt, a Macek eladása is.