Nem megy Android TV-n az xCloud játékstreamelő

microsoft xcloud game pass ultimate videojáték
Elsőként mobilokra és táblagépekre érkeznek meg az xboxos játékok az xCloud jóvoltából
Vágólapra másolva!
Emellett forkolt és emulált Androidokon sem használható.
Vágólapra másolva!

Az Xbox Game Pass Ultimate havidíjas szolgáltatás részeként a héten többek közt hazánkban is általánosan elérhetővé vált a Microsoft xCloud játékstreamelő. Ennek használatával, továbbá egy gamepad birtokában a gamerek 150+ xboxos játékkal szórakozhatnak az Android rendszerű mobiljaikon és táblagépeiken.

Microsoft xCloud Forrás: Microsoft

Az indulás után a Microsoft tisztázta, hogy egyelőre csak az említett típusú eszközök javán használható a szolgáltatás: az Apple akadékoskodásának köszönhetően iPhone-on és iPaden jelenleg egyáltalán nem megy, továbbá forkolt vagy emulált Androidot futtató eszközökön sem vehető igénybe.

A biztosan nem támogatott rendszerek a Chrome OS, az Amazon Fire OS, a OnePlus OxygenOS, az Android TV, az Android Auto, továbbá a BlueStacks.

A Fire OS és az OxygenOS inkompatibilitása furcsának mondható, de a legkellemetlenebb hiányzónak mégis talán az Android TV nevezhető. A felhőből való játékstreamelésnek pont az okostévéken illene az elsők között elérhetővé válnia, hiszen a nagy képernyőjükkel kiváló játékélményt nyújthatnak. Okostelefonokon és tableteken annyira nem zseniális klasszikus konzoljátékokkal szórakozni, részben mivel nem úgy lett kialakítva a grafikus felületük, hogy jól láthatóak és használhatóak legyenek a 6-10 hüvelykes kijelzőkön.

Gondot jelenhet például a feliratok olvasása, a menük kezelése, vagy épp a precíz célzás.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!