A Netflix mérnöke dobja fel a videohívásokat

snap camera
Gesztusokon alapuló kommunikációt tesz lehetővé Hunter kiegészítője a számítógépes csevegőappokban
Vágólapra másolva!
Gesztusokkal lehet képregényszerű reakciókat mutatni a partnereknek.
Vágólapra másolva!

Lázasan ötletelnek a videocsevegő szolgáltatások fejlesztői, hogy milyen egyedi és hasznos funkciókkal tudnának túltenni a konkurencián, ám időnként pont az utólag legnyilvánvalóbbnak tűnő újítások nem jutnak az eszükbe. Egy ilyennel állt elő most a Netflix egyik mérnöke, Cameron Hunter fejlesztésével szinte mindegyik népszerű számítógépes csevegőprogram gesztusos kommunikációval bővíthető.

Gesztusokon alapuló kommunikációt tesz lehetővé Hunter kiegészítője a számítógépes csevegőappokban Forrás: Cameron Hunter / Twitter

A mérnök problémáját az jelentette, hogy nincs lehetőség a gyors és hatékony, egyszavas jellegű véleménynyilvánításra a videocsevegésekben. A megoldás az lett, hogy készített néhány új lencsét a Snap Lens Studio szoftverben, amely képes felismerni egyes gesztusokat, majd a jelentésüknek megfelelő, képregényszerű réteget tesz rá a felhasználó kamerájának a képére.

Ennek köszönhetően megszólalás nélkül lehet hatékonyan kommunikálni, a lenti demonstrációs videón jól megérhető a működése.

A megoldás csak macOS és Windows rendszerű számítógépeken használható, először telepíteni kell a Snap Camera alkalmazást, majd hozzá kell adni Hunter kiegészítőjét. Mivel a Snap Camera közvetlenül a webkamera képét figyeli és módosítja, így elméletileg majdnem az összes videocsevegőben működik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!