Repülni is tud a Ring beltéri biztonsági kamerája

ring always home cam biztonsági kamera drón
Ring Always Home Cam
Vágólapra másolva!
Egy mini drónról van szó, amely képes magától körbenézni a lakásban.
Vágólapra másolva!

A következő szintre emelné az otthoni biztonsági rendszereket a Ring, a vállalat bemutatta a világ első reptethető biztonsági kameráját. A kizárólag beltéri használatra szánt Always Home Cam egy egészen aprócska drón, amely a riasztórendszer bekapcsolásakor képes a levegőbe emelkedni, majd autonóm módon körbenézni az ingatlanban. A Full HD felbontású kamerája csak repülés közben működik.

Ring Always Home Cam Forrás: Ring

A drón kamerájának képe távolról is valós időben is követhető egy mobilappon keresztül, továbbá a szoftverrel átvehető az eszköz feletti irányítás is. A háztulajoknak lehetőségük van bármikor aktiválni az appon keresztül, így például arra is használható, hogy nap közben ránézzenek valamire az ingatlanban, ha ez valamilyen okból hasznos vagy érdekes.

A biztonsági drónt a beüzemelésekor először be kell tanítani, meg kell határozni a járőrözése során bejárt útvonalat. A vezérlőrendszere rendelkezik automatikus akadálykikerüléssel, a propellerei pedig teljesen el vannak burkolva, hogy ne tehessenek kárt semmiben és senkiben. A deaktiválásakor a kütyü automatikusan visszaereszkedik az akkujának a töltésére is szolgáló bázisállomásba.

A Ring Always Home Cam valamikor a jövő év során kerül piacra, az Egyesült Államokban 250 dollárba, durván nettó 78 ezer forintba kerül majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!