Így viszi 8K-ban a játékokat a GeForce RTX 3090

The Witcher 3: Wild Hunt, Ríviai Geralt
Vágólapra másolva!
Javarészt 30+ képkockás sebességre érdemes számítani.
Vágólapra másolva!

Korszakváltó szörnyeteg az 1500 dolláros GeForce RTX 3090 videokártya, világelsőként lehetővé teszi a 8K felbontásban való játékot. Tipikusan 7680×4320 pixelre kell gondolni, ami a 4K-hoz képest négyszer, a jelenleg népszerű és elterjedt Full HD-hez képest pedig tizenhatszor (!) több képpontot jelent.

Most érkezett néhány videó a kártya 8K-s játékfuttatói teljesítménye kapcsán a Bang4BuckPC Gamer YouTube-csatorna jóvoltából. A házigazdája egy túlhajtott AMD Ryzen 9 3950X processzor és 32 GB DDR4-3600 memória mellett tesztelte a kártyát a Horizon Zero Dawn, a The Witcher 3: Wild Hunt, a Crysis 3, továbbá a Final Fantasy XV játékokban.

A beágyazott videókban megtekinthetőek a technikai részletek, de röviden összefoglalva derekasan helytállt a csúcs GeForce, játéktól függően High vagy Ultra beállítások mellett szinte mindegyikben képes volt folyamatosan hozni a 30 képkockás sebességet, ami hihetetlen mutatvány.

A 60 FPS ilyen felbontásban persze túl nagy kérés, de amelyik játékban feltétlenül szükség van a magasabb képkockasebességre, abban csak alacsonyabbra kell venni a felbontást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!