Teljesen megszűnt a Google Play Zene

zene music fejhallgató headphone
Vágólapra másolva!
Zenelejátszó appként sem használható többé a mobilokon.
Vágólapra másolva!

A Google előzetes tájékoztatásának megfelelően teljesen megszűnt a Google Play Zene a YouTube Music javára, ez volt a Google eredeti digitális zeneboltja és zenestreamelő szolgáltatása. A Play Zene webes felületét betöltőket vagy a mobilappjait elindítókat a megszűnéséről szóló szöveg fogadja, de még elérhető a lehetőség a felhasználói adatok és egyénileg feltöltött számok YouTube Music-ba való átköltöztetésére.

A kép csak illusztráció Forrás: Burst / Pexel

Mobileszközökön a Play Zene alkalmazás teljesen használhatatlanná vált, azaz szimpla zenelejátszó appként sem vehető igénybe a készülékekre felmásolt MP3 és hasonló hangfájlok hallgatására. Az esetleges adatköltöztetés végrehajtása után már semmire sem jó, így az Apple eszközeit használók szimplán törölhetik, míg az androidosok a Beállítások → Alkalmazások részben tudják letiltani, hogy eltűnjön a telepített alkalmazások közül az ikonja.

Az újabb androidos mobilokon már előtelepítve sincs az alkalmazás, a kivezetése miatt a Google egy ideje ezekre a YouTube Music appot telepíttette elő a gyártópartnereivel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!