Odapiríthat az RTX 3080-nak a Radeon RX 6800 XT

3dmark timespy
3DMark TimeSpy
Vágólapra másolva!
Tipikusan erősebb lehet 4K-s játékban a népszerű riválisánál.
Vágólapra másolva!

A jövő héten végre bemutatkoznak az első Radeon RX 6000 szériás videokártyák, az új konzolokban is használt RDNA2 grafikus architektúrájú megoldások visszateszik majd az AMD-t a felső kategóriás videokártyák térképére. A hardveresen gyorsított sugárkövetést is támogató Radeonokból első körben három modell kerülhet piacra, ezek az RX 6900 XT / RX 6800 XT / RX 6700 XT neveket kapták.

3DMark TimeSpy Forrás: 3DMark

Most az Igor's Lab jóvoltából friss mérések érkeztek a középső Radeon RX 6800 XT modellről, az állítólag kártyagyártóktól származó 3dmarkos adatok szerint a termék alaposan odapiríthat az elképesztő népszerűsége miatt tipikusan nem is kapható GeForce RTX 3080-nak.

A 4K felbontásban futtatott mérések szerint a Firestrike Extremeben 18%-kal, míg a Time Spy Extreme jelentben 3%-kal gyorsabb annál, viszont a ray tracinget használó Port Royalban 22 százalékkal kikapott a riválistól. További kontextusként az új Radeon mindegyik teszten képes volt túlteljesíteni a tavalyi GeForce RTX 2080 Ti modellt, a Firestrikeban 36%-kal, a Time Spyban 16%-kal, a Port Royalban pedig 4%-kal.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!