Úton van két olcsóbb Radeon videokártya

amd radeon ryzen dr lisa su
A kép jobb felső sarkában láthatóak az idei év első felében érkező, középkategóriás Radeon videokártyák
Vágólapra másolva!
Mellettük pedig hamarosan a GeForce RTX 3050-ek is bemutatkozhatnak.
Vágólapra másolva!

Jelen pillanatban árszegmenstől függetlenül bajban vannak a számítógépes videokártyát vásárolni próbálók: a vastag pénztárcával rendelkezők termékhiány miatt nem tudnak maguknak új grafikus vezérlőt venni, a földhözragadt büdzséből gazdálkodók számára pedig nincs semmi, amiért megérné 2021-ben annyit adni, mint amennyit kérnek érte.

A kép jobb felső sarkában láthatóak az idei év első felében érkező, középkategóriás Radeon videokártyák Forrás: AMD

Az idei év első felében szerencsére javulni kezdhet a helyzet, egyrészt több új kártya lesz ténylegesen elérhető, másrészt pedig az AMD és az NVIDIA is piacra dobnak néhány olcsóbb modellt. A Palit jóvoltából újból megerősítést nyert, hogy a napokban bejelentett GeForce RTX 3060 videovezérlőt a belátható jövőben a GeForce RTX 3050 és a GeForce RTX 3050 Ti követik majd, az AMD pedig szintén az idei első félévben két Radeonnal újíthat a középkategóriában.

Az utóbbiak egyáltalán nem jelentenek titkot, a laptopokba szánt, részben már Zen 3 mikroarchitektúrát használó Ryzen 5000 processzorok bejelentésekor a vállalat leleplezte az érkezésüket egy prezentációs dián, bár információt nem adott róluk. Az újdonságok egy eddig nem látott, RDNA2 architektúrás grafikus processzort használhatnak, feltehetően a Radeon RX 6700 és a Radeon RX 6600 szériákba tartoznak majd.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!