[Frissítve] Emelkedik az Xbox Live Gold ára

xbox one x controller gamepad videojáték gaming
Vágólapra másolva!
Kissé drágulhat a multiplayer játékokkal szórakozók élete.
Vágólapra másolva!

Frissítés: fél nappal az eredeti bejelentés után a Microsoft visszakozott, a lépés által kiváltott negatív reakciók miatt mégsem emel árakat. Sőt: a free to play játékok esetében hamarosan nem kell majd havidíjas előfizetés a multiplayerrel való szórakozáshoz. A Microsoft számító szerkesztésének és a figyelmetlenségünknek köszönhetően az eredeti hírünkből kimaradt, hogy valójában a hat hónapos előfizetés árát is meg kívánta emelni a cég, méghozzá 40 dollárról 60 dollárra. Jelenleg az éves előfizetés kerül ennyibe, ez a változtatás csapta ki a biztosítékot az xboxos gamerek javánál.

[Eredeti hírünk]

A mindig csak számítógépen játszott gamereket a mai napig meg tudja lepni az információ, hogy a konzolokon nem pusztán internetkapcsolat függvénye az online játék, a Sony és a Microsoft is felárat kér a multiplayer mókáért. Most az utóbbi úgy döntött, hogy ideje árat emelni, számos piacon névlegesen már bő tíz éve ugyanannyiért biztosítja a szolgáltatást.

A kép csak illusztráció Forrás: Anton Porsche / Pexels

A cég tájékoztatása szerint a hat és tizenkét hónapos Xbox Live Gold ára nem változik, viszont az egy hónapos előfizetésé 1 dollárral, a három hónaposé pedig 5 dollárral emelkedik. Az USA-n kívül élők persze jó eséllyel nem dollárban fizetik a szolgáltatást, de pénznemtől függetlenül a fenti emelésekre kell számítani, forintban olyan 300 és 1500 forintokról beszélünk.

Kontextusként jelen pillanatban hazánkban az egyhavi előfizetés 2500 forintba kerül, míg a viszonteladó árazásától függően a háromhavi 6500 forint, a hathavi 10 ezer forint, az éves pedig 17 ezer forint környékén van.

Az Xbox Live Gold költségének emelése hullámokban történik majd a különféle régiókban, a meglévő és érintett előfizetők e-mailben való kiértesítését követően a Microsoft az esetükben legalább 45 napot vár majd a tényleges áremeléssel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!