Egybeolvadt a OnePlus és az Oppo kutatás-fejlesztési részlege

Vágólapra másolva!
A OnePlus ügyvezetője hivatalosan is megerősítette a jelentéseket, egyesülnek a kutatás-fejlesztési részlegek.
Vágólapra másolva!

A napokban bukkant fel egy olyan jelentés, amely az Oppo vállalaton belüli forrásokra hivatkozva azt állított, hogy egyesül az Oppo és a OnePlus kutatás-fejlesztési részlege. Sokan nem tudják, de az Oppo és a OnePlus is a BBK Electronics tulajdona, sőt, a Vivo és a Realme is azok.

Azt is megerősítették, hogy innentől kezdve az új dolgozókat az Oppo veszi fel. Az egyesülésre állítólag decemberben már sort is kerítettek, de hivatalosan nem jelentették be. Olyasmi viszonyban működik majd a két cég, mint a Xiaomi és a Redmi – állítólag.

Forrás: phonearena

Végül aztán a OnePlus szóvivője hivatalosan is megerősítette, a jelentések igazak. A jövőbeli növekedés és az erőforrások jobb kihasználása érdekében az Oppóval közösen folytatódnak a fejlesztések. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy a OnePlus továbbra is önállóan működik majd.

Persze a két cég közötti együttműködés régebben is tagadhatatlan volt, a OnePlus új mobiljai általában majdnem teljesen olyanok, mint az Oppo előzőleg kiadott csúcskészülékei. A Dash Charger ráadásul csak egy átmatricázott VOOC töltőnek számít, tehát a technológia az Oppótól van. A szoftveres fejlesztések ugyanakkor továbbra is külön zajlanak majd, mert a két márka két külön közönséget akar kiszolgálni.