Újabb módon segítheti a munkát a Microsoft Edge

microsoft edge
Munkaterületekbe lesznek rendezhetőek a fülek az Edge böngészőben
Vágólapra másolva!
Munkaterületekbe lesznek rendezhetőek a megnyitott fülek.
Vágólapra másolva!

Sokak számára hasznos funkció tesztelését kezdte meg az Edge fejlesztői kiadásában a Microsoft, pár hónapon belül saját munkaterületekbe lesznek rendezhetőek a megnyitott fülek. Ennek köszönhetően például ha valaki a saját tulajdonú számítógépét használja munkára, akkor létrehozhat egy személyes használatú weblapokat tartalmazó munkaterületet, továbbá egy munkával kapcsolatos füleket tartalmazó munkaterületet, ezzel gátolva a két típusú használat során a böngészőfülek vegyülését.

Munkaterületekbe lesznek rendezhetőek a fülek az Edge böngészőben Forrás: Origo

A munkaterületek dedikált böngészőablakokban nyílnak meg, az ablakok bezárásakor pedig mentődnek a munkaterületekben éppen megnyitott fülek. A munkaterületek újbóli megnyitásakor a fülek visszatöltődnek, így ott lehet folytatni a munkaterület használatát, ahol korábban félbe lett szakítva.

A munkaterületek osztozkodnak egymás internetes sütijein, így például ha valaki bejelentkezik az egyikben egy webes levelezőrendszerbe, akkor másik munkaterületre átváltva is belépve marad. Ez a körülményektől függően pozitívum és negatívum is lehet, akinek az utóbbi lenne, az megpróbálhat munkaterületek helyett eltérő felhasználói profilokat használni a böngészőben, erre a jelenleg stabil Edge-ben is van már lehetőség.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!