Szolgál és véd a PlayStation-főnök

cd projekt red cyberpunk 2077 videojáték
Cyberpunk 2077
Vágólapra másolva!
Továbbra sem engedi a Cyberpunk 2077 forgalmazását a PlayStation Store-ban.
Vágólapra másolva!

Üzletileg ugyan rendkívül sikeressé vált a tavaly decemberben megjelent Cyberpunk 2077, azonban minden platformon rendkívül bugosnak és optimalizálatlannak bizonyult, az előző generációs alapkonzolokon pedig sok esetben konkrétan játszhatatlanul alacsony képkockasebességet produkált.

Cyberpunk 2077 Forrás: CD Projekt

A Sony emiatt precedens nélküli lépést tett, röviddel a PlayStation Store-ban való kiadását követően felfüggesztette a CD Projekt új játékának forgalmazását. Ami ennél is meglepőbb, hogy a mai napig nem indította azt újra, így a konzoljaira jelenleg csak bolti dobozos változatban vásárolható meg a játék.

A PlayStation-üzletág ügyvezető igazgatója az Axiosnak most elmondta az ügy kapcsán, hogy nehéz döntés volt a forgalmazás letiltása, ám a döntéshozóknak a PlayStation közösségének érdekeit kell szem előtt tartaniuk, nem kívánnak egy potenciálisan rossz élményt nyújtó terméket árulni számukra.

Ennek megfelelően nem tudni, hogy PlayStationre mikortól lesz újból digitálisan kapható a Cyberpunk 2077.

Jim Ryan érvelése érthető, azonban kérdéseket vet fel annak kapcsán, hogy az állítólagos érdekeiket hangoztatva milyen mértékben érdemes beleszólni a gamerek dolgába. A Cyberpunk 2077-et áruló egyéb digitális áruházak nem függesztették fel ugyanilyen okból a termék forgalmazását, helyette a tapasztalatok szerint különösen megértőek voltak a pénzvisszatérítési igényt benyújtott vásárlókkal szemben, maga a CD Projekt is támogatta a pénzüket visszakérők ügyeinek elintézését.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!