A játékfejlesztők javát hidegen hagyja az NFT

game developers conference gdc
Vágólapra másolva!
Az Epic vs. Apple háborúban pedig az előbbi pártját fogják a legtöbben.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hónapokban a játékipart is elérte az NFT-láz, a nagy játékkiadók közül elsőként az Ubisoft próbálta látszólag teljesen sikertelenül meglovagolni a trendet, míg talán kevesek meglepetésére az Electronic Arts vezérigazgatója novemberben rögtön a játékipar jövőjének titulálta a technológiát. Elzárkózók is akadnak, a Steam digitális játékbolt és a Microsoft konzolos divíziója nemet mondtak rá.

A kép csak illusztráció Forrás: Game Developers Conference

Game Developers Conference felméréséből most kiderült, hogy nem csak a gamerek javának nem tetszik az NFT: a válaszadó játékfejlesztők 70 százalékát egyáltalán nem érdekli a technológia, ehhez kapcsolódóan pedig 72% nem lát rációt a kriptovalutával való fizetési lehetőség biztosításában sem.

A válaszadóknak volt lehetőségük a véleményük bővebb kifejtésére, az NFT és a kriptovaluta visszautasításának leggyakoribb okaiként a csalások elkövetésére használható potenciáljukat, általános monetizációs aggályokat, továbbá negatív környezeti hatásokat hoztak fel.

További érdekesség, hogy a GDC szervezői az Epic vs. Apple háborúról is kikérték a fejlesztők álláspontját, és bizony erősen megoszlottak a vélemények:

  • 34% az Epic pártját fogja;
  • 25% nem tudja, hogy mit gondoljon;
  • 23% szerint semelyik cégnek sincs igaza;
  • 10% szerint mindkét félnek vannak jó érvei;
  • 8% szerint az Apple-nek van igaza.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!