Csendben nőhet az előfizetési díj az Apple eszközein

okostelefon kávézó mobilozás smartphone cafe
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Áremeléskor eddig manuálisan kellett jóváhagyni a magasabb összeg kifizetését.
Vágólapra másolva!

A mobilozók számára kellemetlen meglepetést okozni képes változtatást jelentett be az Apple, innentől kezdve az App Store-on keresztül terjesztett alkalmazások és játékok fejlesztői bizonyos körülmények között jóváhagyás nélkül megemelhetik az ismétlődően levont előfizetési díjakat.

Az előfizetési díjak moderált emelése esetén mostantól csak értesíteniük kell a mobilozókat az appoknak Forrás: Pixabay

Az efféle áremelések esetén a mobilzóknak eddig manuálisan kellett jóváhagyniuk a magasabb díj kifizetését, azonban moderáltnak titulált emelések esetén a fejlesztőknek mostantól elég előre tájékoztatniuk az ügyfeleket. A heti vagy havi számlázású tételek esetén akkor nem kell felhasználói jóváhagyás a magasabb díj levonásához, ha az áremelés mértéke maximum 50 százalék vagy 5 dollár, míg éves számlázás esetén szintén 50% vagy 50 dollár a küszöb.

A fejlesztőknek évente csak egyszer van lehetőségük felhasználói jóváhagyást nem igénylő áremelésre.

Az Apple szerint a változtatás oka, hogy így a mobilozók nem fogják véletlenül elveszíteni a hozzáférésüket a használni kívánt szolgáltatásokhoz. Mindeközben viszont az is igaz, hogy így a fejlesztők nem lesznek elvágva az olyan ügyfelek pénztárcáitól, akik véletlenül elfelejtették lemondani a szükségtelen előfizetéseiket, a levont díjakból az Apple tipikusan 30% jutalékot csíp le.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!