Rengeteg sebezhetőséget javított az Apple

laptop notebook internetezés böngészés számítógép költözködés költözés
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Pár kisebb funkcionális fejlesztést is hoztak a legújabb rendszerfrissítései.
Vágólapra másolva!

Hétfőn egy füst alatt az összes eszközéhez kiadta a legújabb rendszerfrissítéseket az Apple, a hullámokban való elérhetővé tétel hiányában elméletileg már minden támogatott számítógépére, mobileszközére, egyéb kütyüjére installálható a releváns javítás.

Ötvennél is több sebezhetőséget javított a macOS-ben az Apple Forrás: Ketut Subiyanto / Pexels

A legfontosabb okot a minél előbbi telepítésükre a biztonsági javítások jelentik, az iOS 15.5-ben és az iPadOS 15.5-ben közel harminc, míg a macOS 12.4-ben ötvennél is több sérülékenységet javított az Apple. Nulladik napi nincs köztük, de csúnyább problémák akadnak bőven.

Az alverziószámot megváltoztató rendszerfrissítésektől megszokott módon csak kevés funkcionális újítást hoztak a mostani patchek, például lehetőség van pénzt mozgatni az Apple Cash virtuális és az Apple Card fizikai bankártyák között, az Apple Podcastban tárhelykímélés céljából limitálhatóvá vált a letöltött és tárolt epizódok mennyisége, nem felejtődnek el alkalmazódni egyes otthoni automatizációk megérkezéskor és elmenetelkor, a macOS-ben lévő Universal Controlról pedig lekerült a béta jelzés.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!