A világító pedál lehet a biciklisták őrangyala

redshift sports arclight pedals bicikli kerékpár pedál
Redshift Sports Arclight Pedals
Vágólapra másolva!
Sokkal feltűnőbb az évtizedek óta használt prizmás fényvisszaverésnél.
Vágólapra másolva!

Kiszolgáltatott helyzetben vannak a közúti közlekedés során a biciklisták, különösen mikor rossz látási viszonyok mellett tekernek fényvisszaverős mellény nélkül. A Redshift Sports előállt egy új megoldással a helyzetükre való figyelemfelhívás céljából, az Arclight Pedals névre keresztelt pedáljaiba az évtizedek óta használt, sokszor csak dísznek jó fényvisszaverő prizmák helyett erős LED lámpákat tett.

A koncepció kétféle módon is hatékonynak tűnik, egyrészt a tekerés közbeni folyamatos mozgás miatt a pedállámpák sokkal feltűnőbbek a szimpla elülső és hátulsó lámpáknál, másrészt pedig elég erős a fényük a közvetlen közelükben lévő úttest és köd megvilágításához is, ami további vizuális információt biztosít az autósok számára. A beépített akkuról működő, USB-n keresztül tölthető lámpákat csak be kell helyzeni a hozzájuk tervezett pedálba, hajtáskor a bicikli haladási irányába nézők fehéren, míg a bicikli hátulja felől láthatóak vörösen világítanak vagy villognak.

A működési módtól függően 11-36 órányi üzemidejű Arclight Pedals szépséghibáját az ára jelenti, a gyártó európai webshopjából bruttó 160 euróért, bő 61 ezer forintért rendelhető egy szett. Minőség ide vagy oda, ennyit csak professzionális keretek között sportoló biciklisták szoktak kiadni egy pár pedálért.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!