Egymillió forint felett jön a Corsair első laptopja

corsair voyager a1600 amd advantage edition notebook laptop
Corsair Voyager a1600 AMD Advantage Edition
Vágólapra másolva!
A MacBookokról nemrég leszedett Touch Bar megfelelője is megtalálható rajta.
Vágólapra másolva!

Nagyjából két évvel a gamer számítógépeket összeállító Origin PC felvásárlását követően bemutatta az első gamer laptopját a Corsair. A Voyager a1600 AMD Advantage Edition már első pillantásra is kitűnik a tömegből, kinyitott és becsukott állapotban is látható a MacBook Pro gépekről nemrég száműzött Touch Barhoz hasonlító felülete. Ennek az oldalain programozható gombok találhatóak, például hangerőállításra vagy appok indítására használhatóak, a felület közepébe pedig az akkutöltöttséghez hasonló információkat kijelezni képes LCD-t építettek a mérnökök.

Kinyitott és becsukott állapotban is látható Touch Barra emlékeztető felület Forrás: Corsair

A laptop további érdekességei, hogy a Full HD webkamerája előtt található egy magánszféravédelmi retesz a szenzor fizikai eltakarásához, továbbá a Corsair integrálta a saját Slipstream márkajelzésű vevőegységét is a gépbe, így megfelelő vezeték nélküli billentyűzetek, egerek, fejhallgatók használata esetén nem kell pluszban bedugni egy kütyüt valamelyik USB portba.

A Corsair Voyager a1600 AMD Advantage Edition pontos specifikációi még nem érhetőek el, de a legfontosabb tulajdonságaira fény derült: 16 hüvelykes és 2560×1600 pixeles IPS kijelzőt kapott 240 Hz frissítési sebességgel, a processzora AMD Ryzen 9 6900HS, a videókártyája AMD Radeon RX 6800M, a memóriája legfeljebb 32GB DDR5 lehet, a háttértáraként pedig akár 2 TB-os SSD funkcionálhat.

Kitűnik a tömegből a kialakításával a gamer laptop Forrás: Corsair

A nyáron piacra kerülő gamer laptop kezdőára 2700 dollár, olyan nettó 969 ezer forint lesz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!