Az olcsó mobilok dobozaiból is eltűnnek a töltők

phone charger power cord telefontöltés konnektor hosszabbító
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Jó eséllyel az USB-C kábelt egyelőre nem fogják kispórolni a csomagolásból a gyártók.
Vágólapra másolva!

Az audio Jack hangcsatlakozótól való megszabadulást követően szintén az Apple vezényletével a gyári töltők dobozokból való száműzése is megkezdődött a mobilpiacon. A drágább készülékeket követően a jelek szerint idén a belépőszintű modelleket is eléri a trend, Ahmed Qwaider szivárogtató szerint a Galaxy A14 olcsóbbik 4G-s variánsának dobozában sem található már meg a kiegészítő.

A trendet a gyártók környezetkíméléssel magyarázzák, állításuk szerint a vevők már jó eséllyel úsznak otthon a mobilok és tabletek töltésére használható fali adapterekben, bár emellett biztosan vonzó számukra az elképzelés költségcsökkentési aspektusa is. A problémát inkább az jelenti, hogy az újonnan vett készülékek gyakran nagyobb teljesítményű töltést támogatnak az előzőeknél, a komoly előnyt kihasználni kívánók így kénytelenek külön vásárolni egy megfelelő teljesítményű fali adaptert.

Érdekességként a Galaxy A14 összes hardveres variánsa csak 15 wattos gyorstöltésre képes, így jelen esetben könnyen elképzelhető, hogy a vevők jókora részének nem lesz szüksége új töltőre a teljes sebességű akkutöltéshez. Az nem világos, hogy USB-C kábel jár-e a készülékhez, de jó eséllyel azt egyelőre nem spórolta ki a dobozából a Samsung.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!