Ettől megfagyhat a vér az androidosok ereiben

Suspicious,Caucasian,Young,Man,In,Eyeglasses,Reading,Strange,Message,On 4g internet,reading news,booking,smartphone,gadget,dislike,stair Suspicious caucasian young man in eyeglasses reading strange message on smartphone about notification with problem aft
Suspicious caucasian young man in eyeglasses reading strange message on smartphone about notification with problem after payment offer online on website.Sceptical male blogger watching dislike video
Vágólapra másolva!
Egyik pillanatról a másikra eltűnhetnek a névjegyek a mobiljaikról.
Vágólapra másolva!

Óriási ijedtséget kiváltani képes változtatást hozott az androidos mobilokon futó Play-szolgáltatások keretrendszer 23.20-as verziója, a hullámokban terjeszteni kezdett frissítéssel módosult a telefonokon lévő névjegyek Google-fiókokkal való szinkronizálásának logikája.

Nem világos, hogy miért volt szükség a működés megváltoztatására Forrás: Shutterstock

Aki eddig akarva vagy akaratlanul kikapcsolta a telefonján lévő névjegyek felhős szinkronizálását, az semmilyen látványos változást nem vett észre a telefonkönyvében, egyszerűen csak az új névjegyek és meglévők módosításai nem lettek felszinkronizálva a Google-fiókjába. Mostantól viszont a szinkronizáció kikapcsolása esetén az összes olyan névjegy törlődik majd a telefonról, amely korábban fel lett szinkronizálva a felhőbe.

A többség esetében ez azt jelenti, hogy a szinkronizáció kikapcsolása esetén az összes névjegy eltűnik a mobiljukról.

Pánikra semmi ok, az adatok továbbra is elérhetőek a Google Névjegyek böngészős felületén, és a telefonon is újból elérhetővé tehetőek a szinkronizálás visszakapcsolásával. A releváns billenőkapcsoló a Beállítások alkalmazás Fiókok részében a Google-t választva érthető el, a „Fiók szinkronizálása" opciót kell keresni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!