Digikamera a napszemüvegen

A Deja View nevű cég érdekes újdonsággal rukkolt elő: Model 100 nevű terméke egy akár szemüvegre is rögzíthető digitális kamera, amely kisfelbontású fotók és félperces videoklipek rögzítésére egyaránt alkalmas.

Forrás: [origo]A Modell 100-as két fő komponensből áll össze: a kamera miniatűr lencséjét akár egy szemüveg keretére vagy egy sapka szélére lehet rögzíteni. Ehhez kapcsolódik a többek között a háttértárat is tartalmazó, sétálómagnó-szerű egység, amelyet tipikusan egy övcsaton vagy zsebben lehet hordozni. Az eszköz érdekes funkciója, hogy pufferében folyamatosan rögzíti a viselője orra előtt zajló eseményeket, s ha valami érdekes trténik, az utolsó fél percnyi rögzített anyag bármikor lementhető a memóriába.

A viselhető digitális kamera 320x240 pixel felbontású álló- és - legfeljebb félperces, MPEG4-formátumú -  mozgóképeket tud készíteni, melyeket SD memóriakártyára ment el. Ez utóbbiból egy 64 megabájtos kapacitásút mellékelnek majd az eszközhöz, de a háttértár 512 megabájtosra is bővíthető. A Model 100 beépített, 2000 mAh kapacitású, beépített lítium-ion akkumulátorral rendelkezik, s Japánban várhatóan a nyáron kerül forgalomba 400 dollárnak megfelelő áron.

KAPCSOLÓDÓ CIKK