Törvénybe ütközik a rádiós iPod

A brit szigetországban tilos a használata az iPod hordozható mp3-lejátszó egy kiegészítőjének. Az iTrip használatával rádión is hallgathatók az eszköz winchesterén tárolt zenék.

Az iTrip az Apple által gyártott merevlemezes mp3-lejátszóra, az iPodra csatlakoztatható FM-sugárzó. Lényege, hogy segítségével az iPodot rádiókészülék közelébe helyezve a rádión keresztül is hallgathatjuk zenéinket. Az iTripet gyártó amerikai Griffin Technologies leginkább utazás közbeni, autós felhasználásra ajánlja a kiegészítőt.

Az eszköz nagy-britanniai forgalmazójának bejelentése szerint a brit rádiós felügyeleti szervvel történő egyeztetések után megszüntetik a készülék forgalmazását - tudósított a BBC. - Az FM rádiófrekvencia-tartomány használata engedélyhez kötött, legyen szó bármilyen kis teljesítményű adásról is - indokolta döntését közleményben az importőr. A készülék használata egyébként még egy 1949-ben elfogadott, a vezeték nélküli adatátvitelről szóló törvény hatálya aláesik.

A BBC jelentése szerint a brit szigetországon kívül Ausztriában és Izlandon is hasonló problémák léptek fel az iTrip használatával kapcsolatban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK