Fénykardozni lehet majd a Nintendo Wii-n

2007.06.01. 16:29

Hamarosan a Jedik bőrébe bújhatnak a Nintendo Wii-tulajok: a LucasArts olyan Star Wars-játékon dolgozik, amelyben a gép vezérlőjét fénykardként lehet majd használni.

A készülő játékra vonatkozó megjegyzést a George Lucas nevével fémjlezett fejlesztőstúdió vezetője ejtette el az AFP hírügynőkségnek. Ennél részletesebb információ még nincs a szoftverről, de a hír máris megmozgatta a Star Wars-rajongók fantáziáját. 

A lelkesedés érthető, hiszen a Nintendo Wii játékkonzoljának mozgásérzékelős vezérlője, amelyet eddig csupán sporteszközök imitálására lehetett használni,  ideális lenne egy ilyen szoftverhez: az eszközzel ugyanis pontosan le lehet követni a játékos kezében tartott "kard" térbeli mozgását. A speciális vezérlőhöz egyébként már készült is olyan nem hivatalos alkalmazás, amely egy Macintosh segítségével fénykarddá alakítja a WiiMote-ot - legalábbis hangban.


Kontorllerből lézerkard - egyelőre csak házilag

A képernyőn látható képpel és a vezérlő beépített hangszórójának hangjával együtt a virtuális fénykardozás minden eddiginél élethűbben adná vissza a Star Wars-filmek harcainak hangulatát. A játék pedig már csak azért is aktuális, mert a legendás filmsorozat első epizódja éppen harminc évvel ezelőtt jelent meg.