Fogyókúrás játék készül Wii-re

Vágólapra másolva!
Tévé előtti edzésre kínál majd lehetőséget a Nintendo új, Wii Fit nevű szoftvere: a fitneszprogramot egy mérleghez hasonló speciális kiegészítővel lehet majd használni, amelyre tornázás közben rá kell állnia a játékosnak.
Vágólapra másolva!

A Wii Fitet a japán cég a Los Angeles-i E3 videojáték-expón mutatta be működés közben. A játék használatához egy Wii Balance Board (egyensúlydeszka) nevű eszközre lesz szükség. A hófehér, földre helyezhető periféria leginkább egy mérlegre vagy az aerobikosok által használt sztep-padra hasonlít.

A játékosnak egy sor különböző, a testrészeket megmozgató feladatot kell végrehajtania a programban, a bemutatók során például egy lábon egyensúlyozva kellett a jógához hasonló nyújtófeladatokat végezni. Emellett a játék bemutatójában fekvőtámasz, valamint sztep-aerobikos és egyensúlyozós feladatok, de még virtuális hulahopp-karikázás és labdafejelgetés is szerepel.


A Wii Fit játék bemutatója
A programban a családtagok saját karaktert hozhatnak létre, és külön-külön eltárolhatják az edzéseken elért eredményeket, s a játék még a testtömeg-indexet is kiszámítja. A Wii Fit pontos megjelenési dátuma és az eszköz ára egyelőre nem ismert, a Nintendo csupán annyit közölt, hogy 2008-ban kerül majd a boltok polcaira a fitneszprogram, amelyhez hasonlót a korábban a Sony is kiadott már a PS2-höz, igaz, annak használatához a géphez csatlakoztatható Eyetoy kamerára van szükség.