Tévézni is lehet majd a PSP-vel

Vágólapra másolva!
A Sony hordozható játékgépén eddig is lehetett filmeket nézni, így most piacra dobott kiegészítő segítségével viszont már tévéadásokat is tud fogni - igaz, egyelőre csak Japánban használatos digitális formátumban sugárzott műsorokat.
Vágólapra másolva!

A hamarosan boltokba kerülő új, elődjénél vékonyabb PSP konzol oldalán lévő USB-csatlakozóra köthető miniatűr tévétunert Japánban tízezer forintnak megfelelő összegért lehet megvenni. A 17 grammos kiegészítő a 1-seg nevű, csak a szigetországban használatos digitális tévésugárzási szabványt támogatja, azaz csak az országon belül lehet vele tévét nézni.

A tévéműsorok megtekintéséhez egy Memory Stick kártyát is a masinába kell helyezni, noha felvételre a kütyü nem alkalmas. Ugyanakkor a kis eszközt a megfelelő videokábellel akár a televízióhoz is csatlakoztatni lehet. Az új, elődjénél gyorsabb működést és hosszabb akkumulátoros üzemet biztosító PSP játékgépet elsőként Japánban kezdi majd árulni a Sony, ahol 28 ezer forintnak megfelelő összegért, azaz az elődnél olcsóbban lehet majd megvenni.

A gyártó az árcsökkentéstől azt várja, hogy terméke versenyképesebb lesz a sokkal jobban fogyó Nintendo DS-szel. Arról egyelőre nincs hír, hogy európai változat készül-e a tévétunerből.