Hullámos billentyűzetet hoz ki a Logitech

Vágólapra másolva!
A többi formatervezett billentyűzetekkel ellentétben a Wave-en nem a billentyűk méretét vagy elrendezését, hanem a magasságát igazították az ember keze alá.
Vágólapra másolva!

A Logitech új billentyűzetének tervezői abból indultak ki, hogy az ember ujjai nem egyforma hosszúak, ezért az egyes gombok eltérő magasságúak - innen a hullámzó felszín. A Wave gombjai az A és az Enter gomboknál a legmagasabbak, amiket rendszerint a kisujjunkkal ütünk le, és befelé, a középső ujj irányába haladva a egyre alacsonyabbak, a D és K gomboknál érve el mélypontjukat, hogy azután a G és a H környékén ismét enyhén emelkedjenek.

Forrás: Logitech

A legmagasabb és a legalacsonyabb billentyűk közötti szintkülönbség 4 milliméter. Mivel a gombok így közelebb kerülnek az ujjbegyekhez, a kéz és az ujjak természetesebb tartást vehetnek fel, amit a gombok íves elrendezése és enyhe, öt fokos görbülete is elősegít. Az újszerű megoldásnak köszönhetően az egyes billentyűk megszokott pozíciója nem változott meg a Wave-en, így annak használatát nem kell külön begyakorolni.

Az eszközön egy puha bevonatú, széles kéztámasztó felületet alakítottak ki a gombok alatt, és nagy méretű funkciógombjai is vannak. A billentyűzetet vezetékes és vezeték nélküli változatban lehet majd megvásárolni, utóbbit egy szintén vezeték nélküli egérrel kiegészítve.