Autótervezésbe kezdhet az Apple

Vágólapra másolva!
Közös projektet tervez az Apple amerikai számítástechnikai nagyvállalat és a Volkswagen - közölte a német autógyár szóvivője.
Vágólapra másolva!

Steve Jobs Apple-vezérigazgató és Martin Winterkorn Volkswagen elnök néhány napja találkozott Kaliforniában. A cégvezetők "temérdek ötletet" átbeszéltek és további megbeszéléseket is tartanak, de konkrét tervek még nincsenek - közölte a wolfsburgi gyár szóvivője szerdán.

A találkozóról először hírt adó Capital című német gazdasági hetilap szerint az Apple-Volkswagen együttműködés terméke az iCar fantázianevű kisautó lehet.

A fiatalabb célcsoportokban nagy siker lenne egy Apple-termékekkel felszerelt Volkswagen a piackutatók szerint, de azért érdemes fenntartásokkal kezelni az iCar ügyét - írja honlapján a Der Spiegel. Számos autómodellnél ugyanis már most az alapfelszerelés része az iPod-csatlakozó, és egy ilyen bejelentés nem vág össze az Apple kommunikációs stratégiájával. Ennek fontos eleme, hogy nem nyilatkoznak a jövőben lehetséges fejlesztési tervekről - áll a hamburgi hetilap beszámolójában.

A Volkswagen egyébként mindettől függetlenül tervezi egy alacsony árkategóriás - 6 ezer euró (1,5 millió forint) körüli kezdő áron kínált - kompakt modell bevezetését.