Legyőzheti elődjét az új Nintendo

Vágólapra másolva!
Bár a Nintendo DS márkanevet manapság még kevesebben ismerik, mint a Game Boy-t, az eladási számokat tekintve az új zsebkonzol áll jobban - ezt ugyanis sokkal többen veszik, mint elődjeit.
Vágólapra másolva!

A japán cég két képernyős játékgépéből három év alatt 50 millió darabot adtak el világszerte, míg az elődjének számító Game Boyokból a cég 16 év alatt tudott 119 millió darabot eladni. Ezzel az eladási rátával a DS az eddigi legkelendőbb hordozható konzol a piacon. A masina leginkább Japánban népszerű, ugyanis csak a szigetországban 20 millió darab talált gazdára belőle - hatból egy japánnak van egy ilyen kütyüje.

Forrás: [origo]

Bár a rivális Sony PSP egyelőre kevésbé kelendő - eddig feleannyit adtak el belőle, mint a Nintendo zsebgépéből. Ugyanakkor a napokban a cég Slim and Lite néven egy olyan változatot dobott piacra a PSP-ből, amely könnyebb és vékonyabb elődjénél, jobban bírja az akkumulátora, gyorsabban betölti a játékokat, és tévéhez is lehet csatlakoztatni. Ez az új verzió meglehetősen sikeres, piacra kerülése óta jelentősen nőtt a hordozható Playstationök eladása, négy nap alatt 250 ezer darabot adtak el az új modellből.