Mobiltévés zenelejátszó az LG-től

Vágólapra másolva!
Az LG digitális tévéadások vételére is alkalmas hordozható médialejátszót mutatott be: a T80-as márkajelzésű kütyü négy gigabájtos memóriával érkezik, és egy hét és fél centis képernyőn lehet nézni rajta a műsorokat.
Vágólapra másolva!

A készülék a földi sugárzású digitális tévéadások (DVB-T) mellett az MPEG4 és WMV kódolású videókat tud lejátszani 400x240 pixel felbontásban, míg a zenefájlok közül MP3, WMA, OGG és ASF állományokkal boldogul.Egyelőre nem tudni, hogy képes-e digitális jogvédelemmel ellátott fájlokat játszani, vagy csupán a védelem nélküli anyagokkal boldogul, emellett beépített rádiója is van.

A készülék lítium-ion akkumulátora 40 óra folyamatos zenehallgatást, hat óra videózást vagy két óra mobiltévézést tesz lehetővé a gyártó adatai szerint. 98 milliméteres hosszúsága és 12,8 milliméteres vastagsága révén a T80-as a piacon kapható egyik legkisebb hordozható médialejátszó. Töltése a számítógép USB-meghajtóján keresztül történhet, s bár az eszköz képes digitális adások vételére - itthon eleve csak a négy közszolgálati adó tesztadását lehetne fogni vele -, wifi-kapcsolatot nem lehet létesíteni vele.

Forrás: [origo]



Az LG T80 európai forgalmazása novemberben kezdődik meg, az áráról azonban egyelőre nincs információ.