Olcsóbban kell adni a konzolokat

Vágólapra másolva!
Az Activision nevű játékfejlesztő cég elnök-vezérigazgatója szerint a jelenleg piacon lévő új generációs videojátékok árának két éven belül kétszáz dollárra kell csökkennie annak érdekében, hogy tömegtermékké válhassanak.
Vágólapra másolva!

Robert Kotick egy New York-i sajtóbeszélgetésen úgy nyilatkozott a piacon jelenleg legkelendőbb konzol, a Nintendo Wii gyártója a masina kétszáz dolláros árával de-facto szabványt alakított ki a videojáték-iparban. A harmincötezer forintnak megfelelő összeg ugyanis olyan "bűvös határnak" bizonyult, amelyet a vásárlók többsége zokszó nélkül hajlandó kiadni egy játékgépért.

Kotick arra számít, hogy két éven belül a tengerentúlon 400 dollárért mért Sony PlayStation 3, illetve a 280 dolláros ártól elvihető Microsoft Xbox 360 ára is el kell érje a kétszáz dolláros küszöböt, míg a Wii árát valószínűleg 80 dollárral válik majd alacsonyabbá az elkövetkezendő 24 hónap során.

Az Activision vezetője arra is utalt, hogy bár a Nintendo Wii technikailag sokkal gyérebb tudású riválisainál, az eladási adatok azt bizonyítják, a műszaki paraméterek bizony nem érdeklik a vásárlókat - tehát a gyártó stratégiája beválni látszik. A konzolgyártóknak gazdasági érdeke is lesz a gyártási árnál jelenleg is olcsóbban kínált masinák árának csökkentése: így ugyanis nagyobb piacot képezhetnek a fő bevételi forrást jelentő játékszoftverek számára, ha pedig ezekből többet adnak el, profitjuk is emelkedik.

Saját cégének gyakorlatát példaként felhozva a játékok sikerének titka Robert Kotick szerint egyébként abban rejlik, hogy relatíve kevés játékod adnak ki a Wii-re, ezek azonban a lehető legnagyobb mértékben képesek kihasználni a hardver lehetőségeit.