Vágólapra másolva!
A Tvcompass cég szuper intelligens távirányítója Windowst futtat, kéttucat eszközt képes vezérelni s nem csak, hogy letölti a friss tévéműsort a világhálóról, de akár webezni is lehet róla.
Vágólapra másolva!

Az SR 1500 Digital Media Remote márkajelzésű eszközt fejlesztője más gyártók, műsorszórók számára fogja licencelni, nem közvetlenül tervezi értékesíteni a végfelhasználóknak. A felső kategóriás távirányító külsőre leginkább egy jókora okostelefonra hasonlít, mivel hatalmas, 2,2 colos átlójú, színes képernyővel is felszerelték. Ez utóbbi a PDA-khoz hasonlóan 320x240 pixeles felbontású képet jelenít meg, így arra is alkalmas, hogy akár weboldalakat nyisson meg rajta használója.

Az intelligens távirányító ugyanis wifin keresztül közvetlenül képes elérni a világhálót, s a webböngésző mellett Java-, és Flash-támogatás, illetve RSS-olvasó is elérhető hozzá, és beépített hangszórokkal is rendelkezik. A távvezérlővel legfeljebb 24 különböző berendezéstt - például tévét, vagy hifitornyot - lehet irányítani, az ehhez szükséges beállításokat pedig az eszköz maga is le tudja tölteni a Tvcompass honlapjáról. Multimédiás funkciói miatt a távirányító lítium-ion akkumulátorait időnként tölteni kell, amit dokkolón keresztül lehet elvégezni.

Várható megjelenési ideje, és ára egyelőre nem ismert - a fejlesztők honlapján viszont az szerepel, hogy a megoldást licencelő társaságok akár a képen szereplő prototípustól eltérő, például kisebb vagy nagyobb képernyővel, billentyűzettel szerelt típusokat is rendelhetnek majd belőle.