Sms-t ír a high-tech töltőtoll

Vágólapra másolva!
Forradalmasíthatja az SMS küldést és a jegyzetelést egy fiatal ausztrál dizájner  ötlete, ha egyszer eléri a gyártósorokat. A D:Scribe töltőtoll kézírás-felismeréssel és Bluetooth kommunikációval helyettesítené a kis billentyűkön való pötyögést - adta hírül a Yankodesign blog.
Vágólapra másolva!

Reuben Png úgy gondolhatta, hogy a billentyűk eltalálása vagy a szótárral való birkózás túlzottan hátráltatja az embereket az üzenetváltásban. A kézírás digitalizálása, az ezzel történő üzenés a kommunikáció emberléptékűségét hozná vissza, írja a pályázata ismertetésében Png. A töltőtoll forma pedig arra hivatott, hogy igényességet adjon a folyamatnak, a dizájner szerint így a végtermék elegánsabb lehet, mint a már elérhető golyóstollat használó digitális írószerszámok.

A tervek szerint a D:Scribe a beépített szövegfelismerő szoftverével digitalizálná a szöveget, és azt a vele párosított telefonon keresztül küldené el Bluetooth technológiát használva. A toll szárába épített OLED kijelzőn még azt is nyomon követhetnék a felhasználók, elment-e már a legutóbbi emailjük vagy szöveges üzenetük. A D:Scribe legnagyobb trükkjét a címzett kiválasztásának módja rejti: a nevet kell bekarikázni a tollal, a további lépéseket a szoftverre lehet bízni.

Forrás: [origo]

Kimondva-kimondatlanul még egy hatalmas előnye lenne a D:Scribe-nak, a felhasználóknak nem kellene biztonsági másolatot készíteni az általuk küldött üzenetekről, elég lenne kinyitni a jegyzetfüzetüket. Png szerint a toll használata nem igényelne különleges papírt, működne szabványos tintapatronokkal, a beépített akkumulátor töltéséről pedig a kütyühöz járó digitális kalamáris gondoskodna.