Jön a Nintendo fogyasztó videojátéka

Vágólapra másolva!
Európában április 25-én kerül a boltokba a Wii Fit, a Nintendo fitnesz-szoftvere, amely egy speciális kiegészítő segítségével dolgoztatja meg a játékosokat.
Vágólapra másolva!

A Wii Fit lelke egy földre helyezhető, mérleg-szerű tábla, a Wii Balance Board, amelyet Wii Egyensúlyozó Fitnesz Padnak fordított a Nintendo hazai képviselete. A kiegészítő vezeték nélkül csatlakozik a játékkonzolhoz, és súlyt, nyomást és mozgást érzékel: a játékos ezen állva vezérelheti a programot, vagyis teljesítheti a szoftver által kiszabott feladatokat.

A szoftver ugyanis egy teljes edzésprogram levezérlésére képes úgy, hogy méri a felhasználó súlyát, és a magasságával, korával kombinált testtömeg-indexe alapján szabja ki az elvégzendő gyakorlatokat. A Nintendo játékkonzolján már a mozgásérzékelővel vezérelhető Wii Sports sportjáték is azért vonzott sokakat, mert a hagyományos játékokkal szemben a virtuális tenisz vagy boksz intenzív mozgást igényelt. A Fit szoftverben négyféle tréning-kategória van, ezen belül aerobic, izomedzés, jóga és egyensúly-játékok.


A Wii Fit reklámfilmje

A japán játékkonzol-gyártó amerikai igazgatója, Reggie Fils-Aime az amerikai premierrel kapcsolatban úgy nyilatkozott: valószínűnek tartja, hogy negatív visszajelzéseket is kapnak vele kapcsolatban. A cégvezető szerint valószínűleg sokan zokon veszik majd, hogy a szoftver közli velük: túlsúlyosak, viszont biztos benne, hogy a gyakorlatok elvégzésével eredményeket érhetnek majd el.

A Wii Fit december elsején került forgalomba Japánban, ahol igen sikeresnek bizonyult: 1,4 millió darabot adtak el belőle. A szoftver és a hozzá szükséges kiegészítő árát még nem közölte a gyártó, de az amerikai árból ítélve valószínűleg nem lesz olcsóbb 15 ezer forintnál.