Bittorrentes riválist kap az Apple TV

Vágólapra másolva!
Az Apple TV BitTorrent-alapú konkurensét készül piacra dobni egy amerikai cég. Az internetes HD-tévézés élményét ígérő linuxos Myka médiaközpont nyárra várható - adta hírül a Torrent Freak.
Vágólapra másolva!

A Mykát http://www.myka.tv gyártó bostoni székhelyű vállalat azt ígéri, visszaviszi a filmeket a megérdemelt helyükre: a tévé képernyőjére. Ehhez egy beágyazott linux operációs rendszert és egy felhasználóbaráttá alakított torrentklienst találtak a legmegfelelőbb eszköznek. A Myka fő tartalomszállítója a több stúdió által támogatott Bittorrent.com lesz, ami azért is különös, mert a kölcsönzővé és bolttá alakított torrentközpont eddig csak Windows rendszerrel volt hajlandó együttműködni.

A készülék három méretben érkezik, a csupán néhány sorozatot követők talán beérik a nyolcvan gigabájtos merevlemezzel szerelt Mykával, a nagyobb filmfogyasztók azonban választhatnak 160 és 500 gigabájtos lemezzel szerelt változatokat is. A Myka egyaránt képes hagyományos vezetékes és wifis internetre csatlakozni, beépített USB portjai segítségével további külső merevlemezekkel bővíthető, a hátlapján található csatlakozó-erdő pedig lehetővé teszi, hogy szinte minden tévéhez csatlakoztatni lehessen. Hátrányaként említhető, hogy az Apple TV-hez hasonlóan a Myka sem támogatja az 1080p-s videoformátumot.

Forrás: [origo]

Bár a Mykát az Apple TV versenytársának szánja a cég, az ára a készülékben használt nagyobb merevlemezek miatt kicsit borsosabb lesz az Apple készülékénél: a legkisebb típus 299 dollárért rendelhető elő, a közepes típus 349, a gigantikus fél terabájtos winchestert tartalmazó példány pedig 459 dollárért lehet a szabad médiacenterre vágyó vásárlóké. Arról egyelőre nincs információ, hogy mennyire fogja támogatni a Myka a kalóztartalmak lejátszását, ám abban biztosak vagyunk, hogy a gépet meghajtó linux operációs rendszer mindenre képessé válik majd a találékony hackerek kezében.