Blu-rayben okosodik a PlayStation 3

Vágólapra másolva!
Hamarosan olyan szoftveres frissítést adnak ki a PlayStation 3-hoz, amellyel a játékgép az új Blu-ray-filmeken debütáló internetes extrákat is képes lesz kezelni.
Vágólapra másolva!

A Sony konzolja egy március végén megjelenő szoftverfrissítés révén az interaktív Blu-ray-szolgáltatásokat (BD-LIVE) is támogatni fogja, az első eszközként a piacon. A BD Profile 2.0 szolgáltatás használatához működő internetkapcsolatra, és legalább egy gigabályt tárhelyre lesz szükség. Cserébe viszont a filmek mellé olyan extra jeleneteket, feliratokat, csengőhangot, előzetest vagy más hasonló extrákat lehet majd letölteni, amelyek Blu-ray-filmek extrái közt nem kapnak helyet.

Természetesen a pluszok sora filmenként és kiadványonként változik majd. Ugyancsak a hamarosan debütáló patch teszi lehetővé majd azt az eddig nem elérhető, triviális szolgáltatást, hogy ha valahol megállítják egy Blu-ray-film lejátszását, az a legközelebb pont ugyanonnan fog folytatódni.

Az új szoftveres rendszerfrissítést várhatóan március végén érhetik el a PS3 konzolok tulajdonosai. A rendszerszoftver másik újdonsága az lesz, hogy lehetővé teszi azt is, hgoy a PlayStation 3-ról PSP-re zsebkonzolra másoljon tulajdonosuk fényképeket, vagy zenei lejátszási listákat

(PC World)