Megnyugtató az agresszív videojáték

Vágólapra másolva!
Azok, akik erőszakos játékokat játszanak az interneten, rendszerintnyugodtabban, kevésbé idegesen állnak fel a gép elől, mint ahogy leültek oda - állítja a Middlesex University egyetemének kutatása.
Vágólapra másolva!

Az intézmény pszichológusai 292 kísérleti alanyt figyeltek meg a Wolrd of Warcraft játszása közben, akik között volt fiatal, öreg, férfi és nő egyaránt adta hírül a Next-gen.biz. A tapasztalatok szerint a 12 és 83 éves kor közötti játékosok legtöbbje fáradtnak vagy nyugodtnak érezte magát a party után, de voltak különbségek, amelyek az életkorból, a nemből vagy az alany személyiségéből adódtak.

A kutatók megállapítása szerint az online szerepjáték során jobban megfigyelhető volt a relaxáló, nyugtató hatás, mint a harag, és ez leginkább a személyiségtípusokkal volt összefüggésben. A mostani felmérési eredmények hozzásegítik a kutatókat ahhoz, hogy egy olyan kérdőívet készítsenek, amellyel leszűrhető, kik azok a játékosok, akik a virtuális világban megélt agressziót átviszik a mindennapi életbe.