Laptopot építettek a Playstation 3-ból

Vágólapra másolva!
Egy hobbista építette át az izmos játékgépet egy brutális méretű noteszgéppé, amelyet jótékonysági célra árvereznek majd el.
Vágólapra másolva!

A PS3-laptophoz készítője, a szabadidejében konzolok átalakításával foglalkozó Benjamin Heckendorn - vagy "művésznevén" Ben Heck - egy 60 gigabájtos merevlemezzel első szériás modellt használt fel. A játékkonzolhoz egy 17 hüvelykes LCD HDTV-t, egy HDMI-csatlakozót, billentyűzetet és USB-csatlakozókat, valamint sztereó hangszórókat épített hozzá, amelyeket egy ízléses, a Playstation 3 színvilágához illő fekete notebook-házban helyezett el.

A művelet végeredmény egy 7,25 kilogrammos, és több mint 7.5 centiméter vastag monstrum lett - amelyet azonban így is bárhová magával vihet az ember, és csak áramra van szüksége, ha playstatiönözni szeretne, vagy netán Bluray-filmeket nézne a beépített meghajtóval.

A gép másfél év kitartó munkájának eredménye, és csak egyetlen egy darab készült belőle. A notesz-konzolt az Engadget kütyüblog, ahol Heckendorn rendszeresen ír, jótékonysági célra árverezi majd el. Azt egyelőre nem közölték, hogy mennyi a kikiáltási ár, de mivel egyedi darabról van szó, a gép eszmei értéke valószínűleg felbecsülhetetlen - legalábbis a játékrajongók számára.