Táncos tinijáték készül a Wii-re

Vágólapra másolva!
Táncolós Wii játékkal lepi meg az Electronic Arts a tinilányokat. A Boogie SuperStarban a játékosok a Maroon 5, Britney Spears és Kanye West számaira táncolva mutathatják meg, hogy ők a legjobbak - adta hírül a Reuters.
Vágólapra másolva!

A játékot a tavalyi év során még Playstationre és Nintendo DS-re is megjelent Boogie című játék folytatásának szánják, ám ez már csak a Nintendo alkalmi játékosok között rendkívül népszerű konzoljára jelenik meg. A Boogie Superstarban a játékosok két mód közül választhatnak: elénekelhetik vagy eltáncolhatják a toplistákról már ismerős slágereket. A Joystiq játékblog szerint a dalválaszték még okozhat meglepetéseket, mert nem tudni, hogy a gyártó az eredeti számokat licencelte-e vagy csupán más zenészek által eljátszott slágerekkel lesznek kénytelenek beérni a vásárlók.

http://www.youtube.com/v/ySKNjySeyUo&hl=en&fs=1

A tiniknek szánt Boogie Superstarban egyszerre négy játékos mérkőzhet majd meg a táncparketten. Az előadás kezdete előtt azonban testre szabhatják avatárjaikat, választhatnak több frizura, ruha sőt saját művésznevet is adhatnak neki. John Buchanan, az Electronic Arts alkalmi játékosoknak szánt szoftvereiért felelős marketing igazgatója szerint a megcélzott korosztály számára rendkívül fontosak ezek az önkifejezési lehetőségek. A játékot készítők számára pedig a korosztály fontos, hiszen a felmérések szerint az Egyesült Államok játékosainak harmincnyolc százaléka nő, akiknek komoly hányaduk a tízes-huszas éveit tapossa, mégsincs tele a piac nekik szóló videójátékokkal.

A Superstarról kiszivárgott első hírek óta a folyt a spekuláció, hogy az új, csak Wii-re megjelenő verzióban használható lesz-e a Nintendo tornaprogramjához, a Wii Fithez kifejlesztett egyensúlyozótábla. Az Electronic Arts a bejelentésben cáfolta, hogy a viszonylag drága hardverre szükség lenne a Boogie Superstarhoz, a Wii mozgásérzékelős kontrollerei és a játékhoz járó mikrofon elég lesz a virtuális énekesi karrier beindításához.

Az Electronic Arts kitartása már csak azért is tiszteletreméltó, mert a Superstar elődje elég nagyot bukott a játékpiacon. H A Boogie egyik verziója sem érte el a Metacritic gyűjtőoldalon a hatvan százalékos minősítést, miközben a ritmusjátékok többsége inkább a hetven és nyolcvan százalék körüli értékeléseket kapott. A műfaj sztárja természetesen a Guitar Hero sorozat és a Rock Band, ezeket minden idők legjobb játékai közt tartják számon a kritikusok.