Megmutatta a holttestet a gyilkos programozó

Vágólapra másolva!
Elvezette felesége holttestéhez a rendőröket gyilkosság miatt elítélt, saját nevét viselő linuxos fájlrendszert kifejlesztő programozó: Hans Reiser rövidített büntetést remél az alkutól.
Vágólapra másolva!

Az oaklandi rendőrség hétfőn találta meg azt az egyelőre azonosítatlan női holttestet a város körüli hegyekben, amely nagy valószínűséggel a néhai Nina Reiser volt. A programozó a megelőző hetekben megpróbálta elérni, hogy a holttest lelőhelyének felfedéséért csökkentsék a szóbajöhető büntetését. Reiser azt akarta elérni, hogy a huszonöt évtől életfogytig tartó börtön helyett elégedjenek meg a tizenöttől életfogytig tartó ítélettel. Ebben az ügyben azonban a bíró fogja kimondani a végső szót.

A Wired Threat Level blogjának tudósítása szerint Reisert egyik védőjéhez bilincselve szállították ki Oakland mellé. A programozó egy tucatnyi rendőr kíséretében kereste meg azt a helyet, ahol később a nyomozók a sekély sírt megbontva megtalálták a női holtestet. A védő szerint a test nem volt messze az úttól, látni és hallani lehetett mellőle a forgalmat.

Reiser több mint fél éve húzódó ügye egészen jól ment addig a pontig, amíg saját kezébe nem vette védelmét. A 44 éves fejlesztőt az se mentette meg, hogy a védelem, a Wired magazin által "geek védekezésnek" elnevezett módszerrel, megpróbálta különc zseninek beállítani a programozót. Nehéz dolguk volt, hiszen Reiser ellen számtalan közvetett bizonyték szólt, például Nina Reiser a fejlesztő által elrejteni próbált, egyik ülésétől megfosztott és véres hálózsák-tokot tartalmazó autója.