Lézerkardnak is jó lesz a Nintendo Wii

Vágólapra másolva!
Új, a korábbinál pontosabb mozgásérzékelésre képes vezérlőt jelentett be Wii konzoljához a Nintendo. A MotionPlus nevű kütyü a régi irányító használatát teszi sokkal élethűbbé.
Vágólapra másolva!

A japán cég a Los Angeles-i E3 videojáték expón mutatta be a Wii nevű tévés játékgépéhez kifejlesztett új vezérlőt. A MotionPlus nevű kiegészítőt a jelenleg is kapható mozgásérzékelős irányítók aljához lehet majd csatlakoztatni.

Azt egyelőre nem tudni, milyen komponens található a kütyü belsejében, de a Nintendo közlése szerint az eszköz jelentősen növeli majd a játékok vezérlésének élethűségét. Bár a konzolhoz alapból mellékelt Wii-mote is lehetővé teszi a játékos kézmozdulatainak követését - így például egyik játékban teniszütőként, másokban puskaként vagy kardként funkcionálhat -, a képernyőn megjelenő virtuális objektumok némi késleltetéssel mozdulnak meg a játékos valódi mozdulataihoz képest.

Ezzel szemben a MotionPlusszal a cég a mozdulatok valós idejű, még pontosabb visszaadását ígéri - a pontosabb és valós időben történő mozgás megjelenítése többek közt kardozós, lövöldözős játékok vezérlését teszi majd egyszerűbbé és élethűbbé. A Nintendo egyelőre nem közölte sem azt, hogy a kiegészítő mikor, és mennyiért lesz megvásárolható.