Blu-ray-t is játszik az új videó

Vágólapra másolva!
A Panasonic új kombó-lejátszót dobott piacra, amely egyaránt képes lejátszani hagyományos VHS-szalagot, DVD-t és Blu-ray-lemezeket is. 
Vágólapra másolva!

Az eszközt emellett egy 320 gigabájtos merevlemezzel is felszerelték, melyre tévéműsort vagy a videokazetták tartalmát lehet felvenni, ez utóbbiak pedig DVD-re vagy akár Blu-ray-re is átmásolhatók. Mivel az utóbbi lemeztípus akár 50 gigabájt adat tárolására is képes, a VHS-ről digitalizált képsorokból jópár órányi elfér rajta - írja a Techradar.

Forrás: [origo]

A készülék legfeljebb 1080i-s felbontásra képes HDMI-csatlakozón keresztül megfelelő tévékészülékre kapcsolva. Az eszközt SD-kártyaolvasóval és USB-csatlakozóval is felszerelték, megjelenése október tájékán várható - egyelőre csak japánban - 240 ezer forintnak megfelelő összegért. A gyártó egy másik új Blu-ray-felvevővell is előrukkol majd ősszel: ezt 1 terabájtos merevlemezzel szerelik majd fel, melyre nagyjából 90 órányi HD-felbontású műsort lehet rögzíteni, a gyatrább minőségű hagyományos tévéadásból pedig 55 napnyi fér el ekkora tárhelyen.