Amerikában a legolcsóbb konzol lesz az Xbox 360

Vágólapra másolva!
A Microsoft bejelentése szerint péntektől az Egyesült Államokban kétszáz dollár alá csökkenti az Xbox 360 játékgép legolcsóbb, Arcade változatának árát - ezzel a masina kevesebbe fog kerülni a két riválisánál, a Nintendo Wii-nél és a Sony PlayStation 3-nál.
Vágólapra másolva!

Az amerikai boltokban péntektől a korábban 279 dollárért kínált Xbox 360 Arcade típust 199 dollárért, a 349 dolláros Pro változatot 299 dollárért, a 449 dolláros Elite csúcsmodellt pedig 399 dollárért lehet majd hazavinni - írja a BBC. Az Amazon.com árlistáin a Nintendo Wii-t 300 dollár körüli áron szerepelt, a Blu-ray-filmek lejátszására is alkalmas PlayStation 3 legolcsóbb típusát pedig 400 dollárért lehet hazavinni. Bár a mostani árcsökkentés csak az amerikai piacot érinti, a Microsoft játékkonzoljának merevlemez helyett flashmemóriát tartalmazó alapváltozatát a hazai boltokban is olcsóbban lehet megvenni a mozgásérzékelős irányítóval rendelkező Wii-nél.

A Microsoft rendkívül nagy jelentőséget tulajdonít annak, hogy sikerült a kétszáz dolláros határ alá süllyedni az árral. Vélekedésük szerint minden korábban piacra dobott játékgép esetében ezt követően sikerült lebonyolítani az összeladások 75 százalékát a gyártóknak. Elemzők szerint az árcsökkentéssel a Microsoft az eladásait kívánja újra felfuttatni, az utóbbi hónapokban ugyanis a konkurens cégek konzoljai jobban fogytak a boltokban. A pénzügyi eredményeket az is befolyásolja, hogy a három versengő társaság közül csak a Nintendo képes úgy eladni játékgépeit, hogy az eleve profitot termel számára, a Sony és a Microsoft az eladott játékokból kasszírozott haszonból remél bevételeket - ami a konzolok piacán egyébként bevett gyakorlat.