Óriási kijelzővé változik egy dél-budai toronyház

Vágólapra másolva!
A BME Schönherz kollégiumának diákjai idén ötödik alkalommal változtatják óriási dotmátrix-kijelzővé az épület falát egy vetélkedő keretében.
Vágólapra másolva!

Szeptember 29-én hétfőn óriási kijelzővé változik az Irinyi József utcai Schönherz kollégium. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kollégiumának lakói a Schönherz QPA nevet viselő, több évtizedes múltra visszatekintő vetélkedő keretében immár ötödik alkalommal készítenek komputervezérelt fényjátékot a 18 emeletes épületből.

A 18 emeletes toronyház 13 emeletének ablakai - összesen 208 - alkotják majd a kijelzőt, amelyen a szobákban felvillanó lámpák adják majd a képet. A mutatványhoz a szervezők a kollégium belső informatikai hálózatát használják, ezen keresztül vezérlik a világítást. Egy-egy ablak ad majd ki egy képpontot, amelyek üvegét az egyenletes megvilágítás érdekében fehér papírral is bevonják.

http://www.youtube.com/v/hFqnDjyDI9o&hl=en&fs=1

Dotmátrix animáció a Schönherz falán

A diákvetélkedő résztvevői animációkat készíthetnek a 13 emeletes kijelzőre, amelyen az első alkalommal, 2002-ben tetrisezni lehetett. A szervezők szerint a legjobb kilátás a Lágymányosi híd vasúti töltésének a kollégiumra néző oldalából lesz a látványosságra. A kollégista közönség és a pályaművek zsűrije is itt foglal majd helyet, a műsor 19:30-kor kezdődik.

Az egyik korábbi, 2006-os animációról felkerült egy felvétel a YouTube-ra, cikkünkben ez látható illusztrációként. A ma esti rendezvényről bővebb információ a http://oriaskijelzo.hu webcímen található.