Billentyűzet és kijelző az új bankkártyákon

Vágólapra másolva!
A biztonságosabb internetes vásárlást biztosító kártyát kijelzővel és 12 gombos billentyűzettel látták el. Négy bank teszteli a bevezetését.
Vágólapra másolva!

A Visa Europe bejelentette, hogy számos vezető európai bank vesz részt a néhány hónappal ezelőtt beharangozott új, úgynevezett Visa PIN kártya tesztelésében, amely egy egyszer használatos kód generálásával biztonságosabbá képes tenni a netes vásárlásokat. A Négy bank, közte az MBNA, a Bank of America az Egyesült Királyságban, a Corne`r Bank Svájcban, a Cal Izraelben és az IW Bank Olaszországban, kezdi el az új megoldás tesztelését az elkövetkező hónapokban.

PIN-kód vásárlásonként

Az egyszer használatos kóddal ellátott Visa kártya megoldást kínál a bankoknak a vásárlók azonosításánál a hitel-, betéti és prepaid kártyákba beépített alfanumerikus kijelző és a 12 gombos billentyűzet segítségével. A könnyen kezelhető kártyához tartozó elemet úgy tervezték, hogy három évig kitartson. A termék az EMUE Technologies vállalattal folytatott közös fejlesztés eredményeként jött létre.

Forrás: PCWorld.hu

A kártyának köszönhetően a kártyabirtokosokat biztonságos megoldás védi majd internetes vásárlás, telefonos rendelés és online bankolás esetén. Ha a Verified by Visa (VbV) szolgáltatással együtt használja a kártyabirtokos, akkor nem szükséges regisztrálni vagy felhasználói nevekre és jelszavakra emlékezni, hanem egyszerűen csak be kell ütni a PIN kódot a kártyába, amely létrehoz egy egyedi kódot a vásárláshoz vagy a tranzakcióhoz.

Több netes vásárlást remélnek

A kártya kétféle módon veszi fel a versenyt a csalókkal szemben: egyrészt minden egyes tranzakcióhoz új kód szükséges, így azt senki sem tudja többet felhasználni, másrészt a csalónak birtokolnia kellene a kártyát, és ismernie kellene a személyes PIN kódot ahhoz, hogy visszaélhessen vele. A Visa Europe reméli, hogy az áttörő technológiának köszönhetően az európai vásárlók bátrabban vásárolnak majd az interneten, a tagbankok számára pedig egyedi megoldást nyújt az internetes és telefonos tranzakciók esetén.

A tranzakció érvényesítése mindössze három egyszerű lépéből áll majd: internetes vásárlás vagy bankolás esetén a vásárló aktiválja a hitelesítés folyamatát azáltal, hogy megnyomja a megfelelő gombot a kártya billentyűzetén, majd beüti szokásos PIN kódját a kártyán található billentyűzet segítségével. Ezt követően az egyedi, egyszer használatos kód megjelenik a kártya kijelzőjén, amellyel aztán a vásárló jóváhagyja a tranzakciót.