A briteknél feltámad a hordozható CD-lejátszó

Vágólapra másolva!
Az mp3-lejátszók és az iPodok előretörése háttérbe szorította a hordozható CD-lejátszót, amit viszont most alacsony ára miatt nagyon felkaptak a vásárlók.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hónapokban megugrottak a hordozható CD-lejátszó-eladások Nagy-Britanniában - írja a TechRadar. A Currys áruházlánc másfélszer annyit adott el ezekből a készülékekből az elmúlt hónapban, mint eddig, és a Telegraph szerint októberben 45 ezer darab fogyott belőlük országszerte.

A magyarázat az mp3- és mp4-lejátszók mellett ma már elavultnak számító készülékek árának drasztikus csökkenésében keresendő. Nagy-Britanniában a készülékek ára az elmúlt években töredékére, mintegy 80 százalékkal csökkent, és a filléres készülékek így remek ajándéknak számítanak idősnek-fiatalnak egyaránt. Magyarországon 3-4 ezer forintos ártól lehet megvásárolni ezeket a készülékeket, a legtöbb modell pedig a digitális zenei fájlokkal megírt korongok lejátszására is képes.

A hordozható CD-lejátszó ugyan nagyobb, és a korongok tárolása is több helyet igényel, viszont könnyen kezelhetők, és sokak számára megőrizték vonzerejüket a hagyományos CD-lemezekkel együtt. A digitális mp3-lejátszókból ugyanebben az árkategóriában az 1-2 gigabájtos modellekhez lehet hozzájutni.