Nem lesz olcsóbb a PlayStation 3

Vágólapra másolva!
David Reeves, a Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) nagyfőnöke egy interjújában kijelentette: a vállalat nem kívánja csökkenteni az általa gyártott PlayStation 3 játékkonzol árát, így ez a gép még a Sony szerint is a legdrágább marad a piacon.
Vágólapra másolva!

Pedig rengeteg spekuláció és pletyka került napvilágra ennek ellenkezőjével kapcsolatban. Michael Pachter, egy külföldön jól ismert játékpiaci és üzleti szakember és elemző szerint PS3 ára nagy eséllyel csökkenhetett volna 399 dollárról 299 dollárra a közeljövőben, ezzel ugyanis - szerinte - behozhatták volna lemaradásukat a Microsofttal szemben, különös tekintettel a háztartások konzolos ellátottságának tekintetében. A Sony azonban hajthatatlan és nem kíván változtatni a jelenlegi áron.

mondta, hogy egyáltalán nem aggódik: a PlayStation 3 majd "belehúz" az eladásokba. A Sony szerinte "tízéves ciklusban gondolkozik", tehát a 2006-ban megjelent masina 2016-ban válik csak elavulttá, és akkor váltja majd le a PlayStation 4.

"Nem állítom azt, hogy ne lenne szükség csökkenteni a PlayStation 3 árát, hiszen a gép tényleg drága" - ismerte be Reeves. "Talán ha a gyártási költségek csökkennek, akkor esetleg lehet róla szó, de egyelőre úgy tűnik, hogy ez a közeljövőben nem következik be." Reeves beszélt még a mostani nehéz gazdasági helyzetről is, amely természetesen őket is érintette. Elismerte, hogy bár gépük tényleg drágább, mint a rivális Microsoft Xbox 360-ja, és emiatt talán kevesebbet is adnak el belőle, viszont a Sony is megtalálja a saját vevőit, hiszen az internetes többjátékos mód a PlayStation 3-on ingyenes (az Xbox esetében fizetni kell érte), van benne Blu-ray-lejátszó, illetve: "nem kell felhívnom a vevőszolgálatot, hogy három vörös fény van a gépemen" - utalt Reeves a rivális Xbox 360 játékgéppel kapcsolatban felmerült hibákra.

Nehéz megjósolni, hogy az SCEE főnökének optimizmusa mennyire helytálló, az viszont tény, hogy a konzolgépek eladásaiban, a befolyt bevételben, illetve a háztartások ellátottságában egyelőre egyaránt a harmadik helyen állnak a Nintendo, illetve a Microsoft mögött.