Letiltottak egy leszbikust az Xbox Live-ról

Vágólapra másolva!
Letiltottak az Egyesült Államokban egy nőt az Xbox Live szolgáltatásról, miután a profiljában megjelölte, hogy leszbikus. A Microsoft ugyanis tiltja, hogy a játékosok megadják itt szexuális orientációjukat.
Vágólapra másolva!

A Teresa nevű hölgyet sokat kritizálták a többiek az xboxos online játékrendszerben azért, mert a neve mellett azt is feltüntette a gamertagjében, hogy leszbikus. A folyamatos piszkálódás miatt a nő már azt fontolgatta, hogy a Microsofthoz fordul segítségért, ám mielőtt ezt megtette volna, maga a cég tiltotta le a szolgáltatásról.

Miután Teresa emiatt panaszt tett, a döntést azzal indokolták, hogy a szexuális orientációjának feltüntetése sértő volt mások számára - adta hírül a Consumerist.com. A Microsoft álláspontja szerint a játékbeli adatlapon tilos feltüntetni a szexuális beállítottságot, és több esetben is tiltottak már ki játékosokat a rendszerből emiatt.

A szaklap szerint még olyan játékost is letilthatnak, akinek a nevében szerepel az erre utaló kifejezés. Egy Richard Gaywood nevű játékost például pusztán azért tiltottak le a Live-ról, mert a vezetéknevében benne van a "gay" ("meleg") szó.