A táncparketten bohóckodik az Apple alapítója

Vágólapra másolva!
A hetvenes években egy garázsban rakta össze az első személyi számítógépet, előszeretettel száguldozik Segway-en, most pedig bebizonyítja, hogy a kockák is tudnak táncolni: Steve Wozniak cha-cha-chát lejtett egy amerikai táncos showműsor első adásában.
Vágólapra másolva!

"Mintha egy Teletubby-t láttunk volna megőrülni" - értékelte Wozniak produkcióját a zsűri egyik tagja, Bruno Tonioli az ABC Dancing With the Stars című műsorában, ahol az idős számítógépmérnök tegnap este debütált. A show a hazai nézőknek is ismerős lehet: nálunk Szombat Esti Láz címmel futott pár évvel ezelőtt, és az amerikai változatban is népszerű, de nem táncosként befutott hírességek versengenek benne profi táncpartnerrel az oldalukon.

Az amerikai showban Karina Smirnoff ötszörös amerikai latintánc-bajnok lett a majdnem hatvan esztendős Steve Wozniak partnere. Woz, aki egyébként igen kedveli az ilyesfajta mókázást, már azzal is nagy derültséget keltett, hogy talpig feketében, egy rózsaszín boával a nyakában lépet a parkettre, hogy aztán mackószerű, de igen pörgős mozdulatokkal igyekezzen partnerével lépést tartani - mint ahogy az adás ezen részletét bemutató videóban is látható.

Ezt látnia kell: Wozniak táncra perdül

Wozniak eleve azzal a felkiáltással állt színpadra a show-ban, hogy bebizonyítja: a nördök (vagy kockák) igenis, tudnak táncolni! A zsűri véleménye már megoszlott ezzel kapcsolatban: a több évtizede táncot oktató Len Goodman szerencsés tényezőként emelte ki, hogy a produkció "elejétől végéig lekötötte figyelmét", de egészében úgy vélekedett: "Totális katasztrófa." Tonioli a már említett Teletubby-hasonlat előtt megjegyezte, maga sem tudta eldönteni, hogy eszméletlen jó, amit lát, vagy éppen az ellenkezője.

Ha nem táncol, inkább Segway-en nyargalászik

A zsűri hölgytagja, Carrie Ann Inaba szerint a lelkes amatőr Wozniak testesíti meg mindazt, amiről ez a verseny szól, és maga az Apple-guru is úgy nyilatkozott: soha nem élvezett még ennyire semmit, mint a táncot. Ami a pontszámokat illeti, a zsűri szerencsére nem is húzta le teljesen a produkciót, így Woz és partnere továbbjutott, vagyis várhatóan további látványos manőverekkel (na jó, nevezhetjük akár táncnak is) örvendeztetnek majd meg minket a parketten. A párosnak egyébként olyan ellenfelei lesznek a műsorban, mint a Jackass című műsorból ismert kaszkadőr, Steve O, vagy Lil' Kim.

Steve Wozniak táncműsorban való elindulását egyébként teljesen vállalható dolognak tartotta az idős mester rajongótábora is. Wozniak nem ezzel a lépésével kelt először feltűnést: az idős mókamester az elmúlt években előszeretettel mutatkozik mindenhol a Segway nevű, robotizált kétkerekű robogón, aminek első számú rajongója, és még a lovaspóló mintájára kitalált "Segway-pólót" is előszeretettel játszik rajta. Az idős, egyébként igen szerény számítógép-tervező az első két Apple-modell megtervezése után 1985-ben hagyta ott a céget, immár dúsgazdagon, azóta főleg jótékonykodással foglalkozik, és több kisebb IT-cég útját egyengette - de szaktudásának és excentrikus személyiségének köszönhetően mindig is a tech-szcéna egyik sztárja volt.