Jövőre már Magyarországon is árulná a Microsoft a Surface-t

Vágólapra másolva!
A Microsoft 2010-től Magyarországon is forgalomba hozná az egyszerre több ember által is használható, asztalba épített érintőképernyős számítógépet.
Vágólapra másolva!

A készüléket a hannoveri CeBIT-en is kiállították, a redmondi cég ugyanis több nyugat-európai országban már most szeretné azt forgalmazni. Magyarországra csak 2010-ben érkezik az Egyesült Államokban jelenleg 10 ezer dollárt dollárt (2,5 millió forint) kóstáló masina.

A méregdrága gépét nyilván nem az átlagfelhasználók keresik majd: az MTI megkeresésére Microsoft a magyarországi illetékese közölte, hogy egy elit szépségszalon már felkereste őket, hogy vásárolnának egy készüléket, de egyelőre azt a választ adták, hogy 2010-ig várniuk kell vele, ha itthon akarják megvenni.

Az elegáns gép érintőfelületes, folyadékkristályos felső részén kézzel megfogva és elhúzva lehet pakolni a fájlokat, és egyszerre akár öt ember is vezérelheti. A rendszert leginkább olyan intézmények tudják kihasználni, mint a bankok, vagy kaszinók: a cég eddig főleg nyilvános helyen elhelyezett információs kioszknak értékesítette azt.

A technológiát felhasználandó az InterKnowlogy nevű brit szoftverfejlesztő cég azt tervezi, hogy olyan speciális oktató programokat készít, amellyel doktorok gyakorolhatják az operációkat három dimenzióban - értesült az ITPro brit szakmai honlap.