Flasht nézhetünk majd tévén is

Vágólapra másolva!
A webes videolejátszók, multimédiás oldalak és böngészőkben futó játékok készítéséhez használatos Flash technológia hamarosan televíziókon és set-top-boxokon is használható lesz - jelentette be az Adobe.
Vágólapra másolva!

A társaság közlése szerint már megállapodott számos kábeltévés céggel , tartalomszolgáltatóval és hardvergyártóval is, a technológia mögött felsorakozott többek közt az Intel, a Comcast, a Disney Interactive, a Netflix, az Atlantic Records és a New York Times is. A Flash új verziója ennek köszönhetően nemcsak tévékészülékeken, hanem set-top-boxokon és Blu-ray-lejátszókon is elérhető lesz.

Ha a televíziókba épített Flash-lejátszó, az internethez hasonlóan elfogadottá tud válni, , alapjaiban változtathatja meg fogyasztási szokásainkat, hiszen a statikus műsorfolyamot kiegészíti hatalmas, bármikor elérhető, jó minőségű internetes tartalommal. A technológia nem csak videók megjelenítésére alkalmas, hanem lehetővé teszi különféle minialkalmazások (widgetek) , vagy egyszerűbb játékokfuttatását is. Az új technológia elterjedését nagyban segítheti, hogy a platformra már rengetegen fejlesztenek különböző alkalmazásokat - ezeket eddig jellemzően weben lehetett elérni.

Az Adobe Flash technológiával foglalkozó üzleti egységének vezetője, Anup Murarka azt ugyan nem közölte, mely gyártók alkalmazzák majd elsőként tévékészülékeikben vagy asztali lejátszóeszközeikben, azt azonban elmondta, hogy az első Flashsel kompatibilis tévék már idén a boltokba kerülhetnek.